torstai 18. syyskuuta 2008

Ensimmäinen viikko

Oppitunteja ei ensimmäisellä viikolla ollut ollenkaan. Kävimme esittelemässä itsemme suullisesti linjan johtajalle, ja hän arvionsa mukaan määräsi tasoryhmään joka vastaa kielitaitoa. Itselläni viikkotunteja on 12h / viikko, kieltä pyrin kuitenkin opiskelemaan 6-8h / päivä.

Ilma Pietarissa on ollut aurinkoinen, mutta syksyn kylmyyden jo tuntee. Pietarilaisista naisista pääosa kulkee vielä korkokengissä, mutta osa on jo vaihtanut korkosaappaat jalkaan. Hameiden käyttöön ei talvea enteilevä kylmyys liene paljoakaan vaikuttanut.

Päivät menee opiskellessa ja kaupunkiin tutustuessa. Tuutorointi on olematonta, itse löytää parhaiten. Aktiivia paikalliset ovat auttamaan kysyttäessä. Asuntolassamme on ainoastaan vaihto-opiskelijoita Euroopasta ja Aasiasta. Kerroksessani puhutaan venäjää, saksaa, englantia ja suomea.

Lauantaina 6.9 oli Palatsiaukiolla Naisten kymppi ja parikymmentä yritysten ständiä sekä esiintymislava. Tunnelma oli mukaansa tempaava ja kaiken kaikkiaan mukava tapahtuma. Suomalaiset yritykset olivat erittäin hyvin esillä tapahtumassa. Juoksijaporukassa oli naisten lisäksi myös muutamia miehiä. Osallistuminen tapahtumaan oli ilmaista, ja matkalla sai vettä ja Kvasia (paikallinen kotikalja). Nevanrantoja pitkin juoksijat sukkuloivat. Itse toimin muutaman kaverin kanssa huoltojoukoissa, pidimme repuista huolta ja huolehdimme maaliintulo nesteytyksestä. Avustimme Suomesta saapuneita Suomi-Venäjä-Seuran ja HEBA:n aktiiveja. Tehtävämme hoidimme muuten erittäin kunniakkaasti, mutta ”huollettavamme” olivat odotettua nopeampia ja ehtivät tulemaan maaliin kun me olimme etsimässä maaliintulo kuohuvaa. Ostamista suunnittelimme pikkuravintolassa lämpimän keiton ääressä.

Illalla menimme palkitsemaan itsemme hyvästä urheilijasuorituksesta Cat- nimiseen gruusialaiseen ravintolaan. Ravintolan eläimellisestä nimestä huolimatta ruoka oli maistuvaa ja seura hyvää. Ruokailun jälkeen menimme kävelemään Pietarin tihkusateisille kaduille. Venäläisiä lauluja seurueemme esitti Pietarin puistoille, toiset meistä enemmän ja toiset vähemmän osallistuen. Miliisikään ei meitä tullut sakottamaan lauleskelusta.

Viihtyisä päivä, kiitos osallistujille.

Ei kommentteja: