torstai 18. syyskuuta 2008

24-vuotta

Syntymäpäiväni (17.9) kunniaksi opiskelin hieman vähemmän. Aamupäivän vietin Eremitaasissa tutustuen pohjakerroksen muinaisiin kulttuureihin. Siellä muumio makasi rikotussa rauhassaan, mutta oli huomattavasti punaisen torin muumiota kuivemmassa kunnossa. Eremitaasi on valtava kompleksi. Sanotaan että vain 5 % kaikista teoksista on esillä. Halutessaan kiertää kaikki salit, pitää kävellä 22km. Eremitaasi sijaitsee lähellä kouluani, ja lisäksi opiskelijakortilla on ilmainen sisäänpääsy. Siellä ei kannata liian ahnaasti kiertää, vaan monena päivänä vähän.

Minulla oli myös koulua. oppituntini alkoi klo. 14.30. Aiheena Venäjän historia venäjän kielellä. Menin kuunteluoppilaaksi muutaman muun suomalaisen kanssa. Oppitunnin kesto oli 1,5h ja ymmärsin n. 3% opettajan puhumasta. Mielestäni historian tunniksi opetus oli erikoista, mutta ajattelin että se on paikallinen tyyli. Tunnin jälkeen, paremmin venäjänkieltä hallitsevat suomalaiset opiskelijat kertoivat oppitunnin käsittelevän pankkijärjestelmää. Olipa hölmistynyt olo.

Illalla seikkailin metrolla Laatokan asemalla sijaitsevalle Okei tavaratalolle. Okeissa on Prisman / Citymarketin tasoiset valikoimat tuoteita. Ostin sieltä tietokoneeseen näppäimistön, missä on kyrilliset aakkoset, näppäimistö maksoi n.4€.

Kauppareissun jälkeen suuntasimme muutaman kaverin kanssa biljardipubin kautta läheiselle Revolution klubille. Revolution on kolmikerroksinen isohko klubi. Yläkerrassa siellä on leppoisa lasitettu lounge, mistä näkee valaistun Pietarin 360’. Erikoisuutena siellä oli vesipiiput, joissa halutessaan pystyi imemään viini /absenth –höyryjä. Arabeilta se taito on lainattu, alkoholia Allahilta piilossa. Revolution on varsin eurooppalainen klubi. Sisäänpääsy 300rur (=8€).

Kaikesta huolimatta yhdet syntymäpäivät tuli jälleen vietettyä.

Ei kommentteja: