keskiviikko 22. lokakuuta 2008

Kumpi ensiksi muna vai kana?

Länsimaissa nuoriso pääsääntöisesti tietävää mikä on Facebook eli tuttavallisemmin naamakirja, niille jotka eivät tiedä niin alla on copy/paste wikipediasta.

”Facebook on sosiaalinen palvelu, joka yhdistää ystäviä ja asioita, työ- ja opiskelutovereita, sekä tavallisia tuttavia. Ihmiset käyttävät Facebookia ollakseen sosiaalisessa kanssakäymisessä ystäviensä kanssa, ladatakseen kuvia palveluun, jakaakseen linkkejä ja videoita toisilleen, sekä oppiakseen lisää ihmisistä, joita he ovat tavanneet.”

Facebook jatkaa voittokulkuaan, päivittäin tulee valtavasti uusia jäseniä, mutta ei Venäjältä. Koska venäläiset harrastavat tiettyjen asioiden kopioimista, on heillä venäläinen versio naamakirjasta: ВКонтакте. Ulkoisesti tämä sosiaalinen palvelu näyttää facebookilta, ja käyttömukavuus on myös samanlainen, mutta se ei ole facebook. Sivulla mainostetaan että se Venäjän suosituin nettisivusto, ja euroopan suurin sosiaalinen verkosto. Tällä hetkellä jäseniä: Нас уже 19 501 977.

Jutustelin venäläisen kaverini kanssa internetin sosiaalisista verkostoitumispalveluista, ja hän ei ollut ikinä kuullutkaan facebookista. Hän ei uskonut kun sanoin että heidän sosiaalinen kanssakäymispalvelunsa on kopio. Sivu on huomattavan suuressa suosiossa nuorten parissa, ja kuvia siellä on valtavasti. Oikeasti sieltä löytyy miljoonittain aiemmin mainitsemiani puistoposeerauskuvia, rantaposeerauskuvia, läyhyn auton edessä- poseerauskuvia, kaikkea mitä missä vaan ikinä voikaan poseerata, ja poseeratahan voi kaikkialla.

Mikäli poseeraus kiinnostaa, ja haluatte nähdä erilaisen facebookin niin kirjoittakaa osoiteriville http://www.vkontakte.ru/

Minut löytää, kunhan kirjoittaa nimeni lähetyssaarnaaja Kyrilloksen kehittämin aakkosin.

Ei kommentteja: